We got it!

Een tijdje terug had de IND wat aanvullende vragen over onze visum aanvraag. Het waren simpele vragen en die hebben we diezelfde dag nog beantwoord! Pasen zat er tussen en daardoor liep het nog een beetje vertraging op, maar op 8 april kregen we positief bericht van de IND!

Afgelopen 19 april hadden wij weer een afspraak op de Nederlandse ambassade in Bogotá om Miguel zijn paspoort in te leveren en de laatste documenten. 4 dagen later kregen we het paspoort alweer terug en hadden we het visum écht in handen! Zo fijn!

De afgelopen week in Bogotá voelde als vakantie! We sliepen wederom bij Miguel zijn nicht en haar gezin en we hebben heerlijke uitstapjes gemaakt in Bogotá en de omgeving. We moesten een beetje meer rekening houden met de Corona regels, want momenteel loopt het hier in Colombia weer behoorlijk op! De 3e golf is in volle gang..

– La Candelaria, Bogotá –
– Op pad met familie –
– Salto Del Tequendama, een mooie waterval ten Zuiden van Bogotá –

De afgelopen 5 maanden zijn wij met relatief weinig tot geen regels doorgekomen, maar nu lijkt het er op dat we de laatste weken toch een beetje meer beperkt gaan worden! Hier in Cartagena valt het gelukkig nog steeds allemaal wel mee, maar er zijn wel meer regels als voorheen! We hebben sinds deze week een avondklok vanaf 20.00 uur en ook gaan de stranden in de weekenden volledig op slot. Dit is helemaal niks vergeleken bij andere grote steden zoals bijvoorbeeld Medellin. Daar is een avondklok van 18.00 tot 06.00 en in de weekenden mag je helemaal niet meer naar buiten. Wij komen er dus nog best wel goed vanaf hier in Cartagena!

Ondertussen is ook de eerste regen van 2021 in Cartagena gevallen! Groot nieuws hier aan de kust! Verder is er hier weinig veranderd en genieten wij nu weer van de zon!

– Samen genieten van de regen –

Miguel zijn ticket naar Nederland is ondertussen ook geboekt en mijn vlucht is gewijzigd naar die van Miguel. Op die manier kunnen we dus écht samen terug! Dit was nog even een heel geregel, maar uiteindelijk is het gelukt. 22 mei komen wij in de avond aan op Schiphol! 21 mei stappen we hier op het vliegtuig. 2 overstappen verder en we zijn in Amsterdam!

We moeten beide 2 Corona testen doen voor we het vliegtuig in mogen; 1 keer 72 uur van te voren en 1 sneltest 24 uur van te voren. Ook deze staan nu beide gepland! Nu de terugweg steeds concreter is, is het ook wel weer fijn om bijna naar huis te gaan! Het blijft natuurlijk wel een beetje dubbel. Ondertussen hebben we hier een echt leven opgebouwd met vrienden, familie, buren, de hond, mijn plantjes en dat moeten we allemaal achterlaten. Het is een gek idee dat we over 3 weken de sleutel van ons huisje hier in gaan leveren en geen idee hebben wanneer we precies terug gaan komen..

Miguel zijn familie is blij voor ons, maar ook wel verdrietig. Vooral oma heeft wel moeite met ons vertrek. Miguel woonde als kind altijd bij haar in huis en dankzij Miguel woont oma nu ook hier in het relatief veel veiligere en betere Colombia. Gelukkig zijn er andere familieleden die haar een beetje kunnen troosten en opvangen!

Volgende week zullen we onze inboedel gaan verkopen! Hier gaat dat gemakkelijk via Facebook, dus we verwachten ook vrij snel alles wel verkocht te hebben! De laatste dagen/week zullen we naar een hotelletje verhuizen om dit half jaar in Cartagena in een beetje luxe af te sluiten en niet in een huis zonder bank, keuken, bed, wasmachine enz!

De tijd is voorbij gevlogen en ik ben bang dat de komende 3 weken ook zo voorbij gaan zijn. In Nederland kunnen we dan wel eindelijk iedereen weer zien, mijn neefje Neo ontmoeten én een lekkere boterham met Nederlandse kaas eten! Of een frikadelletje, kroketje, kaassoufle!

This Post Has 3 Comments

  1. Astrid

    Toch wel heel erg super fijn om jullie over 3 weken weer te zien!!!! Hihi!!!

  2. Joyce

    Jippie! Zo fijn voor jullie! Geniet van de laatste dagen daar en pas op voor corona. Zou jammer zijn als jullie positief testen en alsnog niet kunnen komen! Veel plezier,goede reis en alvast veel geluk samen op Nederlandse bodem!

  3. Annet Veen

    Wat een mooie verhalen over jullie belevenissen en wat fijn dat jullie samen naar Nederland komen nog maar 23 dgn wat spannend allemaal, sterkte met t afscheid en de laaste dingetjes daar nog ff genieten van alles in Colombia. Heel erg leuk om jullie weer gauw te kunnen zien en jullie verhalen te kunnen horen. Liefs voor beiden tot gauw

Leave a Reply